Бивак “ Бяла река „

Едно от най-популярните и посещавани места в Националния парк. Разположен е в поречието на Бяла река, на около 6,5 км северозападно от гр. Калофер и на около 200 м от външната граница на Националния парк.. Бивакът е част от посетителски комплекс „Бяла река”, включващ още Екопътека ”Бяла река” и Детски лагер за оцеляване сред природата „Джендема”.
Върху зелени поляни край река Бяла река е изградена туристическа инфраструктура – маси, пейки, огнища, съоръжения за детска игра. Има контролно-информационен пост. Изходен пункт е за Екопътека „Бяла река” и Детския лагер за оцеляване в планински условия „Джендема”. Бивакът е отдаден за стопанисване на фирма, която предлага и различни услуги на посетителите, в т. ч. храна, топли и студени напитки.
През 2012г. посетителската инфраструктура на бивак „Бяла река” е изцяло подновена от Парковата дирекция със средства по Оперативна програма “Околна среда 2007 – 2013г.” в рамките на Проект “Информационно обезпечаване и подобряване на посетителската инфраструктура в НП Централен Балкан”.

 195 total views,  1 views today

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *