чудните мостове

За обсебващата красота на Чудните мостове

Чудновати, енигматични, неповторими – а как иначе да опишем този невероятен природен феномен?

Наричани още Земните мостове, извиващи се като разкошна дъга след дъжд в небето, това неповторимо с приказната си красота природно чудо доказва за пореден път за незаменимото богатство, с което природата така щедро е дарила родната земя.

Скалистите възвишения, дължащи славата си на чудноватите си форми и също толкова хипнотизираща история около възникването им, съвсем заслужено държат предни позиции в списъка с най-забележителните природни величия на България.

Как са се появили Чудните мостове?

Множество легенди разказват за това как това природно чудо се е появило на бял свят. Една от най-широко разпространените, с която местните възбуждат въображението на посетителите, е свързана със съществуването на змей, който преследвал пастирите до един ден, в който обитаващите родните земи получили възмездие за непрекъснатите набези на змея. Именно с погубването на това дяволско творение се отворили пролуки, наподобяващи дъгата.

Чудните мостове действително представляват едно изключително магнетично природно кътче, заразяващо с дълбокото си очарование всеки турист, дошъл, за да се докосне до родното величие.

Всеки посетител, стъпил на това разкошно място, остава сразен от пъстротата на природата, с която местността така се слави.

А онези, сред вас, на които тепърва им предстои поход до едно от най-забележителните природни богатства, могат да се насладят на съвършения пейзаж, който това райско местенце предлага, посрещайки нощта в хижи, намиращи съвсем наблизо.

Скалните мостове предлагат една повече от възхитителна гледка, която можете да съзерцавате напълно спокойно именно благодарение на множеството хижи. Така ще можете да се запознаете с легендарни истории за този природен обект без да се налага да си тръгвате още на първия ден.

Чудният феномен се намира в Смолянска област на приблизително разстояние 8 км от село Забърдо. Като цяло маршрутът до скалното образувания не представлява особена трудност имайки предвид наличието на множество указателни табели.

Шофирането с повишено внимание е силно препоръчително поради наличието на няколко опасни участъци до обекта!

Автор на публикацията: http://webselo.com

 190 total views,  1 views today

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *