туристическа застраховка

Необходимостта от туристическа застраховка в наши дни

Застрахователният пазар в България несъмнено е силно развит, но най-търсените застраховки си остават „Гражданска отговорност”, „Автокаско” и поне по отношение на развиващите се фирми – „Имущество”. Останалите видове застраховки са значително по-непопулярни и нямат толкова широк обхват на разпространение на родна земя. Обръщаме внимание на този въпрос, тъй като съществуват сериозни и основателни причини и необходимост от сключването на някои силно подценявани видове застраховки, за които повечето хора не се замислят и не им обръщат внимание. Всъщност в много от случаите това се дължи на липсата на информираност от страна на гражданите и недостатъчната им компетентност по застрахователните въпроси.

Например медицинските застраховки или „Живот”. Мисълта за злополуки, колкото и да е смущаваща, би следвало да ни подтиква към взимане на някакви превантивни мерки, чрез които да подсигурим себе си, здравето си и своите близките и обични хора. Затова смятаме, че е редно да насочим вниманието ви към една застраховка, която става все по-актуална и нуждата от която се изостря все повече с напредващата глобализацията и все по-достъпните възможности за пътуване – туристическата застраховка.

Защо туристическа застраховка?

Несъмнено туризмът винаги е свързван с приятни емоции или поне така свидетелства общият опит. В днешно време, въпреки споделеното народно мнение, че стандартът на живот в България е нисък, се отварят много повече възможности за пътуване и туризъм пред нейните гражданите. От хилядите и различни оферти на авиокомпаниите, които предлагат самолетни билети на изгодни, промоционални цени, до множеството сайтове, съдържащи само и единствено промоционални оферти за почивка в чужбина и в страната. Особено с оглед на наближаващите зимни празници, условията стават идеални за няколко дена, прекарани в някой от планинските ни курорти на ски ваканция. Точно поради тази причина би било разумно да обмислите добре възможността да си направите туристическа застраховка за финансово подсигуряване срещу рисковете от по-екстремен туризъм, който родната ни природа предлага.

Какво покрива туристическата застраховка?

Щети върху здравето

Основните преимущества на този тип застраховки е фактът, че обезщетява финансово при евентуални тежки физически увреждания, които биха довели до загуба на трудоспособност, както и в случай на смърт. В списъка с плюсовете на тази застраховка присъстват и всякакви видове медицински и спасителни разноски, както и отговорност за нанесени щети от трети лица.

Щети върху багажа

Рисковете, които застрашават сериозно здравето ви при туризъм в по-екстремни или не чак толкова, условия, въпреки че като идея звучат доста смущаващо, за щастие са с по-минимални шансове да ви сполетят. Въпреки това съществуват други неприятни ситуации, в които туристите често изпадат против волята си и срещу които биха могли да се обезщетят при направена туристическа застраховка. Става въпрос за изчезването, кражбата или повредата на багаж. В подобни ситуации туристическите застраховки действат като застраховка на движимо имущество.

Къде да намерим изгодни оферти за туристически застраховки?

Най-сигурният вариант да откриете бързо и лесно най-подходящата за вашите потребности туристическа застраховка е като се обърнете към застрахователна брокерска агенция. Така ще си спестите време от излишното ровене из различни сайтове и предложения. Застрахователните брокери се наемат с грижата, като запознати с предложенията и промоциите на застрахователния пазар, да намерят най-подходящото за вас предложение, да защитават интересите ви при сключване на застрахователна полица и като цяло да договорят по-изгодни за клиентите си условия – следователно те са много лесен и удобен начин бързо да се сдобиете с търсената от вас туристическа застраховка.

 

 247 total views,  1 views today

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *