Амолфи Бийч, Неа Перамос (Ammolofoi Beach, Nea Peramos)

Амолфи Бийч, Неа Перамос (Ammolofoi Beach, Nea Peramos)

Във Филибето, отдаваме голямо значение на една специална думичка и действието (или бездействието) зад нея, а именно айляк.
Ще се впетачлите не на шега от братята гърци и висотите, до които всичките те са станали майнички без дори да го осъзнават.

А къде да бичиш айляк по-качествено, ако не на плажа? И не на някой си плаж, удушен от бетон и стопанисван от съмнителни джентълмени, а на красив, спокоен гръцки плаж – Амолфи бийч. Там, където трябва да се чудиш дали не си отишъл, ходейки на ръце, защото морето и небето са като огледални образи на едно цяло. Пясъкът, достатъчно ситен, за да е пухкав като сняг, отвежда погледа към планини и горички от смокинови дръвчета, а любезни хора ти предлагат неща безплатно наляво и надясно. Топки, табли, хилки и шезлонги се предлагат срещу едно фрапе и усмивка. Спокойствието пълни душата и ехидно се смее в лицето на стреса.

Най-хубавото обаче са хората от Неа Перамос! С приветливостта си, абсолютната си липса на притеснение и забързаност, с отношението тип “всичко е възможно за нашия клиент” съумяват да те накарат да почустваш, че наистина си на почивка. Спокойствието на тези, които трябва да се грижат за твоя айляк е нещото, което най-умело го създава.

Е, как защо? Защото си в Гърция, разбира се!

 76 total views,  1 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *