Замъка “ Хорлог „

Замъка Хорлог е сгушен в полите на три заобикалящи го защитени местности, надпреварващи се по богатството на своето биоразнообразие. Разположен е в непосредствена близост до част от Стоте Национални туристически обекта на България /пещера „Дяволското гърло“;„Харамийска“ пещера и “Ягодинска“ пещера/.Замъка Хорлог е напълно нов-завършен е през декември 2014г. Разполага с 4 апартамента и 5 стаи. Обзавеждането е в „ретро стил“. Разполага и със собствен Ресторант с местни и национални ястия. Намира се непосредствено преди началото на китното родопско село-Триград, в местността „Хорлог“, от където всъщност идва и неговото име.

Местността „Хорлог“ , в която се намира пещера „Дяволското гърло“ е известна най вече с легендата за подземното царство, чията порта се крие някъде в пещера “Дяволското гърло“ и е най-прекия път до Ада. Именно от там Орфей се спуска до подземното царство на Хадес, за да спаси любимата си Евредика. Безброй екопътеки могат да Ви отведат до не по-малко чудати и странни места – Защитена местност „Чаирите“, Резерват „Казаните“ , Резерват “ Шабаница“ , Резерват „Кастраклий“, Местност „Триград-Мурсалица“, Селище „Чамла“.

ЗАМЪКА ХОРЛОГ предлага на своите гости: приготвяне на родопски специалитети по предварителна заявка;  множество екопътеки с различно ниво на проходимост;  възможност за директно наблюдение на изключително рядката птица „скалолазка“ едва на 500м.от Хотела;  възможност за наблюдение на характерни за региона животински представители директно от балкона на хотела /дива коза,сърна, а понякога дори и мечка/;  възможност за практикуване на йога в местността „Хорлог“, за която се вярва,че е енергиен портал към неземни измерения; -ослепителни природни гледки;  атрактивни дестинации за любителите на пещерния туризъм; екстремни преживявания /лифта на „Тарзан“; разходка с лодка пред портите на Ада; офроуд разходки до местности „Дяволски поглед“, „Орлово Око“, “Чаирски езера“ и други; „Виа ферата“ /изкачване по стръмен каменен път/ до Харамийска пещера;  в непосредствена близост до музей на мечката и музей на рибата;  велосипеди под наем; – условия за лов и риболов; – конна езда;  вкусни родопски и други национални ястия; уютна атмосфера създадена от интересното архитектурно изпълнението на сградата с визия на замък и от пленителния вътрешен интериор.

Населено място: Триград
Община: Смолян
Регион: Девин

 239 total views,  2 views today

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *