Почивка в красива България

Всеки българин знае за своята родина, какво представлява тя, нейната история и времената, през които е минала и въпреки политическите проблеми и други външни фактори, България винаги ще си остане една красива държава. Ние сме разположени на ключово местоположение, имаме достъп до море и големи планини, всичко това е България.

Няма да говорим за политическото ни положение, което е повече от никакво, а ще ви кажем, защо България все още е красива държава.

След като оставим на страна факта, че имаме море и планина, знаете ли колко още ни остава, за да можем да се хвалим с държавата си? Туризмът например, може да бъде един ключов фактор за това. Имаме места, които наистина са толкова уникални и си заслужават да се видят, че за тях се знае и в чужбина. Имаме толкова богата и разнообразна история, че не може да няма нищо останало от нея. След толкова различни управления, толкова победи и провали са останали изключително много паметници за това, места, които да посети всеки един човек и да го побият тръпки от величието на това място и събитието, което го е направило толкова велико.

Ако не сте от хората, които обичат да посещават музеите и да прочитат табелките на експонатите или да видите някоя прекрасна църква, то тогава отидете към плажната ни ивица. Освен, че можете да намерите изключително много варианти за почивка по-морските курорти, можете да видите и някоя красота, като двореца в Балчик или нос Калиакра. Списъкът продължава и продължава по-цялото черноморие и винаги може да намерите интересно забавление както на сушата, така и във водата.

А какво остава навътре в държавата? Там, където са планините, където са се крили могъщи армии и силни чети със смели войводи и по равнините, по които са марширували хилядни войски, готови да се бият до смърт за своя водач. Там са останките от всякакви различни епохи – дворци, гробници, археологични разкопки на най-големите съкровища на балканите, там винаги има какво да се види. Искате да посетите някой интересен дворец? Асеновата крепост, Белоградчишката крепост, Баба Вида и други, могат да ви пренесат във времето на знатни крале и кралици.

Съкровищата намерени по тези земи, са още един признак за Велика България. Съкровища като Луковитското съкровище, Боровското съкровище, Сборянското съкровище и още много други златни накити и предмети открити по-различни места в България и при това – от различни епохи.

 

Стига обаче за тези затворени музеи и дворци. Нека да се обърнем малко към отворените велики неща, които България притежава и са перфектни за туризъм и почивка.

Като започнем от Побитите камъни, Седемте рилски езера, Каменни гъби, Белоградчишки скали и още много, та стигнем до многобройните пещери, които крият нашите планини. Дяволското гърло, Бачо Киро, Деветашката пещера, Проходна, Съева дупка и много други. Това, което сме написали тук е малка част от това, което може да се види от България.

 

Разполага и с богат селски туризъм с много запазени къщи още от времето на царете, как са били построявани и с какви стени са пазени, всичко това може да се види и днес.

Красотата на България още я има, само трябва да се знае къде искате да я търсите. Тя е толкова богата и обширна, че не е ясно колко време, ще ви отнеме, за да видите всички забележителни места, която крие тя, но можете да я опознаете заедно с Процент.бг.

 138 total views,  1 views today

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *