Пътуване и почивка

Пътуване и почивка, са две действия които са взаимосвързани. Динамичното ни ежедневие, понякога откланя от фокусът на вниманието ни, факта че за да бъде една почивка по-приятна би трябвало и пътуването към и от нея да бъде поне от части толкова добро, колкото е била и самата ваканция. Само така удовлетвореността от факта, че сме прекарали уикенда или част от отпуска някъде далеч от дома, би била пълна. С тази статия ще се опитаме да ви дадем няколко съвета свързани с пътуването към и от дестинацията, която сме избрали.

Ако пътувате към място, на което не сте били скоро или никога то първото и може би най-важно е да прецените маршрута си. Особено сега през лятото в сезона на почивките неправилно решение може да вгорчи плановите ви. Пример за последното е транспортния хаос и километричните задръствания, които са все по-често явление както на магистралите, така и в градовете ни.

Проверете изправността на автомобила, с които ще пътувате.

Използвайте крайпътните отбивки или бензиностанции и си правете паузи. Така умората ще бъде със сигурност по-малка.

Не нарушавайте правилата за движение и не карайте над позволената скорост. От личен опит заявявам, че акт за превишена скорост на път към мястото където ще почиваме със сигурност ще развали доброто ви настроение.

При възможност използвайте GPS навигационна система. Предимствата от нея са ясни за всички.

При повреда на автомобила на път или на връщане от почивка, използвайте доверен автосервиз или пътна помощ. Важно в случая е неизправността да бъде отстранена със сигурност и цената за това да бъде разумна. Например ако имате нужда от добър автосервиз или пътна помощ в София, потърсете няколко варианта преди да прецените, кои е най-добър за вас.

И не на последно място заредете добре мобилния си телефон и/или си носете зарядно за автомобил.

Loading

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *