Планината или телевизора

Без значение, дали този въпрос важи за пролетта или зимата, той винаги ще има значение върху човека. Кое според вас е по-добре — да си стоите пред телевизора, докато гледате някои нов филм или докато изкачвате някоя планина или дори малко хълмче, но се чувствате далеч по-живи от стоенето пред телевизора? Ще изпробваме това ваше решение.
Да видим първо какви са ползите от това да стоите пред телевизора. Да, да, знаем, че някои от вас дори не ги виждат, но повярвайте ми, има ги. Не си мислете, че телевизорът е някакво същество, което тотално унищожава мозъка ви, защото не е точно така.
Първо, през телевизора вие получавате информация, било то новини, някакъв клип през телефона или лаптопа или нещо подобно. Това е начин да възприемете информация с някаква цел. После, не се налага да мърдате от дома си, защото едно е да сложите кафето и да отидете в планината, друго е да сложите кафето и да изчакате пред телевизора докато е готово. Схванахте идеята.
Може да видите някои образователен, нов филм. Защо не? Има толкова много всяка година, които наистина биха обновили културните ви знания. Не се морите докато гледате телевизия и е отличен начин за кратка почивка или за преди лягане. Филм или сериал, няма значение, материал за гледане винаги има.
С всичко до тук изброено, някои ще каже, че обичаме телевизора повече от природата. Не е така, просто ви показваме реални факти. Какво да кажем обаче за самата природа.

Естествено, колкото и хубаво качество да има картината на телевизора ви, няма по-добро от това на самата природа видяна през вашите очи. Замислете се, колко по-добре би било да прекарате цял следобед навън в гората на пикник или дори само на разходка сами или с любим човек. Абсолютно неповторимо. Съвсем различно преживяване, от колкото да прекарате цял следобед пред телевизора, докато гледате някои нови филми или сериали. ‚
Така ще дадете и на тялото си изтощението, от което се нуждае, за да можете да презаредите с нови сили, дори докато изкачвате онзи стръмен връх. Дори да не изкачвате нищо, а да се намирате в равно поле, пак е далеч по-приятно от това, да стоите и да се чудите, кои филм да си пуснете, защото бил много готин.
Дайте на тялото си да се движи, да спортува и да усети живота. Стига с тези пенсионерски филми и сериали, светът навън е далеч по-прекрасен. Насладете му се.

Loading

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *